Käynnistimme päätöspäivän kello 9.00 aamulla, jolloin kokoonnuimme kaikki Yrityslabran tiloihin. Päivän aloitti Jari Juslén, joka kertoi sähköisestä markkinoinnista. Jari oli mielestäni hyvä luennoitsija, mutta olisin kaivannut tällaisen tietopaketin jo opintojakson alkuun, sillä hän kertoi sosiaalisesta mediasta hyvin kattavasti.

Kaksi opiskelijaa piti meille myös lyhyen esityksen SecondLife -virtuaalimaailmasta, joten yrittäjätkin pääsivät kurkkaamaan, miltä näyttää maailma tietotekniikan ulottuvuudesta. Eräs miesyrittäjä näytti meille myös hänen yrityksen SecondLifessa, josta hän oli ostanut tontin sekä rakentanut oman toimiston isännöintiyritykselleen. Kyseisellä yrittäjällä on käyttötili mm. Facebookissa ja Twitterissä sekä hän kirjoittaa blogia, joten hän on ainakin sosiaalisen median aalloon harjalla, eikä todellakaan ole putoamassa digitaaliseen kuiluun.

Lopuksi me opiskelijat pidimme esityksemme yrittäjille ja muille opiskelijoille. Melkein kaikki esitykset herättivät esiin keskustelua puolin ja toisin, mikä oli hyvä asia.

Onneksi hyvä ystäväni Tiina sai minut ylipuhuttua osallistumaan tälle opintojaksolle, sillä tämä on rikastuttanut omia mielikuviani - sekä henkilökohtaisesti että opinnäytetyötä tekevän näkökulmasta - sosiaalisesta mediasta. Mutta edelleenkään en ole liittymässä Facebookiin, vaikka siitä opinkin paljon ;)

Ihanaa ja aurinkoista kevään jatkoa!